Boek vol rock & roll anekdotes

3 akkoorden en de waarheid

Een mooi boek met verhalen uit de popgeschiedenis door Rob van Scheers. Vele dwarsverbanden, de nadruk ligt op blues, rock, soul  en country, maar deze verhalen worden ingenieus verknoopt met hedendaagse muziekstromingen en artiesten zoals Stromae. Het boek volgt als rode draad de levensloop van de mens, van geboorte tot de dood. Persoonlijke anekdotes worden aangevuld met vele – door popliefhebbers zo geliefde – lijstjes. Songteksten worden toegelicht, levensfasen doorgenomen, het leven on the road van de rockster en  ook het harde bestaan van de popjournalist. De verhalen worden aangevuld met de nodige foto’s en tekeningen, mooi verweven met de tekst. Het boek lees je in een adem uit, hoewel je dan soms wat herhaling tegenkomt. Begrijpelijk, want niet iedere song of artiest past maar in één levensfase.

Het boek is naast de boekhandel ook via de website van de auteur te bekomen: http://www.robvanscheers.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.