Rare Essence – Greatest hits

Een mooie collectie van go go tracks van Rare EssenceRare Essence is een zeer onderschatte band, althans buiten Washington DC. Met een carrière van meer dan 30 jaar nu, is het nog steeds vreemd go go nooit is aangeslagen in de rest van de wereld (behalve misschien een korte tijd in het Verenigd Koninkrijk tijdens de vroege jaren tachtig). Hoewel je go go, en Rare Essence, eigelijk live moet ervaren (check een van hun stampende live CD‘s), geeft deze collectie geeft een mooi overzicht van hun werk. Tracks als Body Moves, Work the Walls en mijn favoriet: Lock It, houden je in de groove. Hun versie van Holy Ghost, oorspronkelijk van de Bar Kays, is een juweeltje (ondanks dat het origineel moeilijk te evenaren valt). Ik zou alleen willen dat ze Holy Ghost in een 12 inch versie van minimaal een minuut of 10 op de plaat hadden gezet. Maar er moet nog iets te wensen overblijven.